7 Şubat 2013 Perşembe

Mışıl mışıl uyuyan bebekler


Bazı haberleri duyduğumda, “ah keşke birkaç sene kadar önce duysaydım!” diye geçiriyorum içimden. Bu haber de onlardan biri. ABD’li uzman ve terapist Kim West tarafından kaleme alınan ve Türkçe’ye “İyi Uykular, Tatlı Rüyalar” adı ile çevrilen kitap, “İyi Uykular Tatlı Rüyalar El Kitabı sayesinde artık bütün bebekler mışıl mışıl uyuyacak…” diyecek kadar iddialı.

Çocuklarla ilgili konularda, sunulan her çözümün, bütün çocuklar için aynı derecede etkili olmayacağını biliyorum. Ama insan, özellikle çok zorlandığı konularda, her türlü çözümü denemekten de kendini alıkoyamıyor. Bebeğine uyku düzeni kurmakta zorluk çeken ya da uzun zamandır uyku sorunu yaşayan bebeği nedeniyle kendi düzeni bozulan aileler bu kitabı okuyabilir.

Lal Kitapları tarafından yayımlanan ve ikinci baskısı yapılan kitapta, çocuklarına kaliteli bir uyku düzeni kurmak isteyen, uykusuzluktan yorgun düşmüş olan ailelere, kısa ve öz bir anlatımla 6 ay – 6 yaş arasında uygulayabilecekleri Kim West Metodu’nu anlatılıyor. Kitapta
bu metodu kullanarak çocuklarının uyku problemlerine son vermeyi amaçlayan ebeveynler için uyku güncesini, uyku davranışları tablosunu ve uyku saatlerinin kaydedileceği bir zaman tablosu da var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder