13 Şubat 2013 Çarşamba

Doğa, keşif ve macera... Bu filmlerde hepsi var



Türkiye'nin, doğa, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, 28 Şubat'ta, İstanbul Beyoğlu'nda, izleyicileriyle buluşuyor. 4 Mart'a kadar sürecek festivale, Fransız Kültür Merkezi ve Galatasaray Aynalı Geçit ev sahipliği yapacak.

Festival boyunca, dünya festivallerinde gösterilen 500’den fazla film arasından seçilen, 10’u yerli 31’i yabancı olmak üzere toplam 41 film gösterilecek. Filmler, “Ülkemizden”, “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Su Dünyası”, “Bisiklet”, “Kayak”, “Autrans Özel Seçkisi” ve “Doğa Filmleri Yarışması Finalistleri” olmak üzere, 9 tema başlığı altında toplanıyor.

İtalyan dağcı Simone Moro’nun Everest tırmanışı, İstanbul’dan Fransa’nın Chamonix kasabasına bisikletleriyle ulaşan ve geçtikleri ülkelerdeki dağların zirvelerine tırmanan İzmir’li sporcuların serüven dolu yolculuğu, volkanik İran coğrafyasında keşif yolculuğuna çıkan kayakçılar, Himalayalar’ın keşfedilmemiş kanyonu Chamje Khola’yı geçmeye çalışan kaşiflerin serüveni, yeryüzünün en yüksek irtifasında ve dünyadan en kopuk yaşayan topluluğu Afgan Kırgızları, çok ciddi bir kaza geçirmesine rağmen spordan uzaklaşmayan kayakçının hikayesi, Fransa’nın en ünlü denizcisi ve açık deniz yarışçısı “Profesör” lakaplı Eric Tabarly’nin hayatı, ultra maraton koşucusu Alper Dalkılıç’ın dünyanın 4 büyük çölünü aşarak “Grand Slam” ünvanı alışı ve daha fazlası bu festivalde.

Çocuklar da unutulmamış. Festival, bu yıl ilk kez bir çocuk filmini programına alıyor “Katerina ve Sihirli Rastlantı”. Çocuk ve çocuk kalanların kaçırmaması gereken film, 8 yaşındaki Katerina’nın doğayla olan ilişkisini anlatıyor.

Tüm film gösterimlerinin ücretsiz gerçekleştirileceği festival kapsamında; kitap sergileri, söyleşiler ve ödüllü yarışmalar da düzenleniyor. Festivalin programıyla ilgili bilgi almak ve etkinlikleri takip etmek için, buraya ya da buraya tıklayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder