12 Şubat 2013 Salı

Çocuklar bilim ve tasarımı keşfediyor


Fulya’daki Bilim Merkezi, mart ayında çocuklara yönelik yepyeni atölyelerle bilim ve tasarımı bir araya getiriyor. Yaşları 5 ile 13 arasındaki çocuklara yönelik eğlenceli ve öğretici atölyeler, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmenin yanı sıra bilimin temel ilkelerini keyifli bir yöntemle çocuklara öğretiyor.

Çocukların tasarım yönlerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla üç farklı atölye gerçekleştirecek. 2 Mart Cumartesi günü düzenlenecek atölyeye katılacak çocuklar, “Kuşlar Aç Kalmasın” diyerek, soğuk havalarda yem bulmakta güçlük çeken kuşlara özel yemler hazırlayacak. 9 Mart Cumartesi günü düzenlenecek Alçı ile Yeni Yüzler - Tasarım Atölyesine katılan çocuklar, en sevdikleri çizgi karakterleri baştan tasarlayacak ve portakal kabuğundan hayallerindeki gece lambasını tasarlayacaklar. 16 Mart Cumartesi ise çocukların üç boyutlu düşünüp yaratıcılıklarını ölçebilecekleri Kil Atölyesinde temel şekillendirme yöntemleriyle kilden heykeller yapılacak.

16 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek diğer bir atölye, “Denizlerde Yaşam ve Dinozor-Fosil”. Çocuklar bu atölyede, önce deniz altındaki yaşamı keşfedecek, ardından da dinozorların dünyasında gizemli bir yolculuğa çıkacak.

23 Mart Cumartesi günü yapılacak Eğlenceli Deneyler Atölyesi’nde ise katılımcı çocuklara evde de yapabilecekleri pratik deneyler öğretilecek.

Mart ayının son atölyesi, çocuklara çok farklı bir bilim deneyimi yaşatmayı amaçlayan Einstein ve Beyin Takımı – Tiyatrolu Bilim Atölyesi. 30 Mart’ta düzenlenecek atölyede, Einstein, Newton, Leonardo da Vinci, Mimar Sinan gibi önemli bilim insanları ve çalışmaları, kostümler ve eğlenceli skeçlerle öğrencilere tanıtılacak.

Saat 13.00 başlayan tüm atölyelerin kayıt ücreti ise kişi başı 30 TL ve kayıtlar kontenjanla sınırlı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder