6 Mart 2013 Çarşamba

Çikolata aşkı adına



Çikolataya sadece bir gıda gözüyle bakmak pek de doğru olmaz sanırım. Yani, en azından benim için öyle değil! Kahve eşliğinde güzel bir sohbet mi yapacağım arkadaşımla? Yanında illa ki çikolata! Akşam yemeğinin ardından gelişen tatlı krizimi mi bastırmak istiyorum? İlla ki bir parça çikolata! Evde kurabiye ya da kek mi yapacağım? Hamuruna illa ki çikolata! Bu liste uzarrr gider... Bütün bu çikolataların benim için tek ortak yönü, hepsinin bitter olması. Eskiden sütlü-bitter ayrımım yoktu ama herhalde artık alışkanlıktan, sütlü çikolata yiyemiyorum. Çok tatlı geliyor bana. %50-60’lık bir bitter ise favorim. Bittere en çok yakıştırdığım eşlikçi ise portakal ya da fıstık.

Ve dün gelen bi habere göre, çikolatayla ilgili bu seçimim gösteriyormuş ki, ben sert mizaçlıymışım! Biraz düşündüm, ama bilemedim? İnsanın kendiyle ilgili olarak objektif kararlar vermesi zor... Ama Evvie Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Görgülü Ekinci böyle söylemiş.

Ekinci “Aslında çikolata kadının ta kendisidir. Çikolataya bu bağlılığımız da onda, kendimizi görüyor olmamızdan geliyor” diyor ve çikolata seçimine göre kadınları şöyle sınıflandırıyor:

“Bitter çikolatayı seven kadınlar, diğerlerine göre daha ciddi ve işe düşkün. Onlar pek çok işi bir arada yürüten,10 parmağında 10 marifet olan kadınlar.

“Sütlü çikolata severler, ofisinizdeki her işe koşan ve herkesin sevdiği iş arkadaşınızın ta kendisidir.

“Beyaz çikolata kadınlar, cıvıl cıvıl, içindeki çocuğu durduramayan kişilerdir ve her yaşta genç kalmayı başarırlar.

Siz hangi kadınlardansınız?

4 yorum:

  1. ama olmadıki şimdi .
    ben tüm çeşitleri zevkle (hatta gereğinden fazla zevkle)yiyorum
    ben hangi kadın oluyorum ?
    özlem

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Özlem
    herhalde herkesin sevdiği, cıvıl cıvıl, 10 parmağında 10 marifet bi kadınsın :)

    YanıtlaSil
  3. Bitter, ben tam anlamıyla işkoliğim,evde de temizlik ve düzen manyağı, tescilli:)))öptüüm

    YanıtlaSil
  4. Çağlayannnn... sesini duymak ne güzel :) Bu arada, bitter iyidir ;)

    YanıtlaSil