12 Mart 2013 Salı

Koşarken nasıl giyinmeli?



Düzenli yürüyüş yapmayı bile beceremeyen ben için, koşu bi hayal. Zaten evde bir koşucu var; o da bize yeter… Ama artık özellikle sahil yolunda, yürüyenler kadar koşanlara da sık rastlıyorum. Özellikle erkekler koşmayı daha çok tercih ediyor sanırım?! En azından benim gözlemim bu yönde…

Bahar geldi. Herkes zayıflama telaşında. Yürüyenler, koşanlar artmış. Hal böyle olunca, adidas’tan gelen bilgileri paylaşmamak olmaz. Koşuyorsanız ya da en azından buna niyetiniz varsa, okumanızda fayda olabilir.

Koşarken giyilmesi gerekenler konusunda adidas’ın önerileri şöyle:

  •  Uygun ayakkabı seçimi ayak ve bacak, uygun kıyafet seçimi ise vücut sağlığı ve rahatlık açısından büyük önem taşıdığı için, ürünlerde kullanılan taban ve kumaş teknolojilerine dikkat edilmelidir.
  • Ayakkabılarda kullanılan yastıklama teknolojileri ile hem konfor sağlanmalı hem de zemine doğru şekilde temas sağlanarak enerji tüketimi minimum, geri dönüşümü ise maksimum olmadır.
  • Tekstil ürünlerinde kullanılan kumaşlar ise terlemeyi en aza indirerek oluşan teri dışarı atmalı ve vücut ısısını tüm spor boyunca ideal seviyede tutmalıdır.
  • Koşu taytı veya kısa şortun yanı sıra, bayanlar için sporcu sütyeni de koşarken daha verimli ve etkili koşmayı destekleyen giysilerdir.
  • Coolmax teknolojisine sahip çoraplar koşu için ideal bir seçim olarak pamuklu dokusu ve file kısımları sayesinde nemi ayaktan uzaklaştırıp ayağın serin kalmasını sağlar.


1 yorum:

  1. Nurdan Hanım,
    Terletmeyen giysi giyin yazmışsınız. Keşke ayrıntı da yazsaydınız.
    Termal mi, pamuklu mu, yazmamışsınız.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil