1 Mart 2013 Cuma

Ödüllü şaraplara özel menü



Galiba hem yenilen yemeğe, hem de bulunulan ortama göre değişiyor insanın içki seçimi. Bir akşamüstü, gün batımında, deniz kenarında ise mesela insan; en çok buz gibi bir bira istiyor canı. Yanında biraz tuzlu fıstık ya da birkaç midye dolma ile. Boğazda, arkadaşlarla yenecek balığın eşlikçisi rakıdır genelde. Kadehler doldurulur, buzlar atılır, şerefe kaldırılır. Özel bir kutlamanın, geç yenen şık bir öğlen yemeğinin içkisi ise şaraptır. Beyaz, kırmızı ya da rose... İçindeki renk hiç fark etmez, en güzel dilekler için kaldırılır bu kez kadehler; çoğunlukla da romantik bakışlar eşliğinde. Bu haberin konusu da şarap.

Ardı ardına çıkardığı beyaz, rose ve kırmızı şaraplarla dikkat çeken, “şato tipi” yüksek nitelikli şarabın yeni temsilcisi Suvla Şarapları, “yarımadanın asırlık yerel üzümlerinden” ürettiği yeni serisini de hazırlamış. Suvla Kınalı Yapıncak 2012’nin ilk kez şarap severlerle buluşacağı “What a wine lunch”, mart ayı boyunca her çarşamba ve cumartesi öğlen Topaz’da.

Menüde Amuse bouche olarak tatlı brokoli veloute buharda kuşkonmaz/kavrulmuş badem/parmesan air, başlangıç olarak körpe enginar/limon talaşında tütsülenmiş karides & ahtapot/avokado relish/mandalina köpüğü ve Suvla Kınalı Yapıncak, arada Saray usulü keklik etli piruhi, cevizli tatlı biber köpürtme ve Suvla Cabernet Sauvignon Cabernet Franc Roze 2011, ana yemek olarak dana yanağı ve sekiz saat kök sebzeler ile pişirilmiş üç sebzeli emulsion/merlot suuce ve Suvla Sur Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot 2010, tatlı olarak Bolu cevizli balkabağı bordür/körpe ceviz reçeli Afyon manda kaymağı sunuluyor. Bu özel menünün fiyatı ise 90 TL.

Rezervasyon için (0212) 240 10 01’i arayabilir, Suvla şaraplarıyla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder