14 Mart 2013 Perşembe

Haydi uzaya gidiyoruz!



Bilim kurguyla pek iyi değildir benim aram. Aslında hiç iyi değil galiba. Mesela sinemada gişe rekorları kıran “gelecek zaman” filmleri hiç ilgimi çekmez benim. Mekanı uzay olan filmleri de izlemem. Ama “uzaya gitmek ister misin?” diye sorsalar, seve seve kabul ederim herhalde? Ne de olsa merak insanoğlunun doğasında var.

NASA Uzay sergisini bugüne kadar gezen 220 bin kişi, uzaya olan ilgisinden mi gitti buraya, yoksa benim gibi meraktan mı bilmem ama, yoğun ilgi nedeniyle sergi 14 Nisan’a kadar uzatılmış. Üstelik, bir bilet alana bir bilet hediye fırsatıyla!

Marmara Forum içerisinde yer alan Expo Center’da 2.500 m² alana kurulan ve ABD dışında yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyan NASA: Uzay Yolculuğu Sergisi, hafta içi her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Sergide yer alan 300’den fazla parçanın yaklaşık 100 kadarı NASA koleksiyonuna ait, uzaya gitmiş gelmiş alet ve aksesuarlardan oluşuyor. Astronotların kıyafetleri, kullandıkları aletler, araçların orijinal bölümleri ve onlarca özel maket ile insanoğlunun uzay keşfine dair ilgi çekici içerik bir arada sunuluyor.

Tüm bunları görmenin bedeli, 25 TL. Öğrenciler ise 20 TL ödüyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder