1 Mart 2013 Cuma

59 ünlü kadın, kadınlar için bir arada



Pek hoş değildir benim aram özel günlerle. Mesela Sevgililer Günü, ezelden beri hiçbir şey ifade etmez bana. Anneler – Babalar Günü’nde sırf gönülleri olsun diye ararım annemi-babamı. Bu günlerdeki tüketim çılgınlığını da pek hoş karşılamam. Ama bu özel günlerin bazıları da işe yaramıyor değil. Mesela Kadınlar Günü. Bu seneki Kadınlar Günü’ne birkaç gün kala, “kadınlarla” ilgili birçok proje de açıklanmaya başladı. Ülkemizde kadınlarla ilgili alınması gereken çok yol var. Zira durum hiç de iç açıcı değil maalesef. Ne köylerde, ne şehirlerde!

İşte bu günlerde açıklanan kadın odaklı projelerden birisi de “Her Ses Bir Nefes 2”. Proje kapsamında düzenlenecek fotoğraf sergisinin amacı şöyle belirlenmiş: “Tüm Türkiye’de kadın sorunlarına karşı, çözüm odaklı toplumsal bir bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulaşılabileceği bilincini kamuoyuyla paylaşmak.” Böyle anlatınca çoğunluk tarafından anlaşılması zor. Bu projenin çoğunluk tarafından algılanmasını ve dikkat çekmesini sağlayacak şey, 59 ünlü kadının bir araya getirilmiş olması.  
Objektif karşısına geçen 59 ünlü kadın, iki farklı konsept için poz vemişler. İlk konsept için puslu ve kirli bir camın arkasından bakarak, susturulmuş ve baskılanmış kadını ifade etmeye çalışmışlar. İkinci konseptte içinde poz verilen ağ ise kadının engellenmesini ifade ediyor.  
Projeye gönüllü olarak destek veren isimlerden bazıları şunlar: Ayşenur Yazıcı, Bennu Yıldırımlar, Buket Dereoğlu, Derya Alabora, Hande Kazanova, Hande Subaşı, Hilal Ergenekon, Ivana Sert, İpek Tanrıyar, Nazlı Tolga, Suzan Kardeş, Tuluhan Tekelioğlu, Zeynep Tunuslu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder