25 Haziran 2013 Salı

Macaron'un "iyi"si


İlk kez Paris’te, Cafe Fauchon’da yemiştim. Cafe’nin yöneticisi olduğunu düşündüğümüz hanım, yan masamızdaki - yine arkadaşları olduğunu düşündüğümüz- küçük gruba macaron ikram etmiş; ardından, - herhalde benim meraklı bakışlarımdan olsa gerek - bize de küçük bir tabak içinde birkaç macaron sunmuştu.  Tek kelimeyle şahaneydiler. Hem “iyisini” yapan yerin azlığından, hem de “tuzlu” fiyatından ötürü; çok sık yenen bir tatlı değil elbette macaron. Ama iyisini buldun mu, kaçırmamak gerek.

“İyi” sınıfında macaron yapan yerlerden birisi de Divan. Divan şefleri tarafından, geleneksel Parisien kökenleri ve otantik Türk tatları harmanlanarak hazırlanan macaronlar, frambuaz, şokola, fıstık, passion fruit, gül, karamel, Türk Kahvesi, vanilya, limon, muz ve nane çeşitleriyle özel tasarım kutularının içerisinde satışa sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder